Videóval

2019.09.03. 20:00

Versenyautót szerelnek a kecskeméti Gáspár iskola tanulói

Kedden együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Michelisz Norbert, hazánk legsikeresebb autóversenyzője és Bári Dávid által alapított M1RA versenycsapattal az iskola dísztermében.

Horváth Péter

A szerelőcsapat tagja: Csicsó Patrik, Kupsza Ákos, Szőke Zoltán és Nagy Dávid

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti központú versenyistálló megalakulása óta fontos szerepet tölt be a mérnökök és szerelők képzésében, melynek következő lépése az iskolával való együttműködés.

Az eseményen Sári Zoltán közlekedésszakmai tanár köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy immár egy évre nyúlik vissza az iskola és a versenyistálló szorosabb együttműködésének története. Már a csapat 2017-es megalakulása után szinte azonnal részt vett az iskola néhány diákja a versenyszerelők munkájában, akkor még a TCR International sorozatban. Ekkor bizonyosodtak meg arról, hogy ez kiváló iskola a fiatalok számára és remek lehetőség ahhoz, hogy rutint szerezzenek a versenyautók szerelése terén. Így idén szorosabbra fűzték a viszonyt, az iskola tanulói, Csicsó Patrik, Kupsza Ákos, Szőke Zoltán, Nagy Dávid júniusban élesben is részt vett a M1RA Swift Cup Europe sorozatban versenyző autójának szerelésében. Ez egy 1600 köbcentis, 150 lóerős Suzuki Swift pálya versenyautót, ami a pilótával együtt 1050 kilót nyom. Az első hétvége igen eredményes volt, az istálló pilótája, G. Al-Absi a három versenyen kétszer a hetedik helyen végzett úgy, hogy a fiúk másfél óra alatt szerelték meg a teljesen szétesett kuplungot két verseny között.

Gubán Gyula igazgató örömét fejezte ki, hogy a közlekedési szakma oktatásába belekerül a versenycsapat tevékenysége.

A jövőbeli tervek szerint az autó a következő versenyszezonban is rajthoz áll, cél, hogy minél jobban elsajátítsák a versenyautók szereléstechnikáját és később akár magasabb kategóriákban is megállják helyüket.

A szerelőcsapat tagja: Csicsó Patrik, Kupsza Ákos, Szőke Zoltán és Nagy Dávid
Fotó: Bús Csaba / baon.hu

A köszöntőket az együttműködési megállapodás közös aláírása követte.

M1RA Motorsport és a Kecskeméti Szakképzési Centrum között létrejövő együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása
Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában