iskolakezdés

2019.09.01. 07:08

Tanszercsomagot kap több száz halasi kisdiák az önkormányzattól

Külön tanszercsomagokat állítottak össze a kiskunhalasi városházán a most első osztályba induló gyerekeknek, akik ezekben a napokban kapják meg a város ajándékát. Az első csomagokat Fülöp Róbert polgármester osztotta ki a Szent József Katolikus Általános Iskolában.

Pozsgai Ákos

A Központi Református Általános Iskolában is nagyon örültek az elsősök a tanszereknek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat képviselő-testülete már tavaly, az idei évi költségvetés tárgyalásakor beépített a büdzsébe két fontos támogatási formát. Az egyik a babacsomag, a másik az első osztályos gyerekeket érintő iskolakezdési csomag, amelyet minden kisdiák megkap.

A csomagban többek között van füzet, színes ceruza, radír, és minden olyan tanszer megtalálható, amit a nebulóknak az iskolakezdéshez szükséges. Elsőként a Szent József Katolikus Általános Iskola kisdiákjai vehették át a csomagot, majd a Központi Református Általános Iskola elsősei.

– Az önkormányzat számára fontos a felnövekvő nemzedék, épp ezért a babaváró csomag mellett az iskolába induló gyerekeket is szeretné segíteni – fogalmazott Fülöp Róbert polgármester, amikor a református iskolában átadta a gyerekeknek a halasi csipkét ábrázoló, a város logójával díszített tasakba csomagolt tanszereket.

A polgármester a szülőktől türelmet kért az iskola Ady Endre utca felőli oldalán még zajló közmű- és útépítés miatt, amely a tanév első hetei­ben várhatóan kisebb tumultust okoz. Épp ezért arra kérte a szülőket, hogy akik autóval hozzák a gyermekeiket az iskolához, a távolabbi parkolókat, leálló helyeket használják majd egy ideig, hogy ne alakuljon ki közlekedési dugó az iskola környékén.

A Központi Református Általános Iskolában is nagyon örültek az elsősök a tanszereknek
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Több szervezet is gyűjtést kezdett

Más településekhez hasonlóan Kiskunhalason is különböző tanszergyűjtési akciókat hirdettek a szegényebb sorsú családok számára. Néhány hete a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál lehet leadni a rászoruló családok számára a tanszercsomagokat. Írószereket, tolltartókat, vonalzókat, körzőket, füzeteket, iskolatáskákat vártak és várnak még most is a Thúry József utcai központban. Az adományok pedig folyamatosan gyűlnek, volt arra is példa, hogy valaki vadonatúj sport- és tornaruházatot, kabátot, meleg ruhát vitt, és volt már példa arra is, hogy egy-egy vállalkozás ajánlott fel nagyobb értékben és tételben tanszereket. Évente 35–40 családnak tudnak így segíteni, de a máltai és a református egyház szeretetszolgálata is szokott iskolakezdési csomagokat eljuttatni családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában