galériával és videóval

2019.09.14. 21:47

Szüreti napokat tartottak Ballószögön

Ballószögön 15. alkalommal rendezték meg a Szüreti Napokat. A péntektől vasárnapig tartó rendezvény méltó emléket állított annak, hogy 65 évvel ezelőtt vált önálló településsé Ballószög, korábban Kecskemét része volt. A szüreti napokra ellátogatott a két testvértelepülés, az erdélyi Mikóújfalu és a vajdasági Gombos delegációja.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A rendezvény kismotoros és babakocsis felvonulással vette kezdetét. A megnyitón közreműködött az erdélyi testvértelepülésről a Mikóújfalusi fúvós zenekar. Köszöntőt mondott Somogyi Lajos polgármester. A program része volt a terményáldás, melyet a mikóújfalusi Simó Gábor atya és az új református ballószögi lelkész, Adamek Norbert celebrált.

Az ünnepség keretében adták át a községi díjakat. Az Év köztisztviselője díjat dr. Endre Mónika jegyző, az Év pedagógusa díjat Milotainé Tamás Marianna tanár és Szegediné Kondé Erzsébet óvodapedagógus, míg a Ballószög Község díjat Tobakné Váczi Mária naiv festő vehette át.

Pénteken és szombaton egyaránt sok-sok zenei, kulturális és gyermek program várta az érdeklődőket. Vasárnap ökumenikus szentmisével zárul a katolikus templomban a rendezvény.

A kecskeméti városháza előtt minden csütörtökön megtartják a Kecskeméti Tanyai Termék Piacot, ahol a vásárlók és eladók különleges meglepetésben részesültek ezen a héten. A Ballószögön vendégeskedő testvértelepülés, az erdélyi Mikóújfalu Nagykürt Fúvószenekara egy flashmobot adott elő. Az 1995-ben alakult együttes 800 kilométerről utazott ide. A hétvégi Ballószögi Szüreti Napokra. A fúvószenekar jelenleg 36 taggal működik.

Alábbi videónk és fotóink a kecskeméti flashmobról készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában