Kecskemét

2019.09.12. 07:00

Háromszáz gyerekkönyvet ajándékoztak a kórháznak

Ha már kórházban kell lennie a gyermeknek, legalább teljenek jól a benti napok – így gondolkodik a Pozsonyi Pagony könyvkiadó, amely most 300 mesekönyvet adományozott – 700 ezer forint értékben – a kecskeméti megyei kórház játszószobája részére.

Hraskó István

Forrás: baon.hu

Fotó: Hraskó István

– Fantasztikus ötlet és kezdeményezés, nagyon hálásak vagyunk érte! Felcsillant a szemem, amikor hallottam a felajánlásról – mondott köszönetet szerdán Pap-Szekeres Anita, a megyei kórház ápolási igazgatója a könyvkiadó egyik alapítójának, Sárdi Dórának, és a nemrég nyílt kecskeméti bolt vezetőjének, Török Juditnak.

Pap-Szekeres Anita hangsúlyozta: azért örül különösen a Pozsonyi Pagony adományának, mert a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon sok olyan gyereket is szoktak ápolni, akiknek a szűkös anyagi körülmények miatt sajnos nem tudnak szüleik ilyen gyönyörű mesekönyveket vásárolni. Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos pedig hozzátette, próbálják is rávenni a kis betegeket, hogy minél többet forgassák a könyveket, hogy tapasztalják meg az olvasás semmihez sem hasonlítható élményét.

A játszószobában, egy külön polcon elhelyezett kötetek között megtalálható a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom színe-java, többek között Berg Judit, Dániel András, Harcos Bálint, Kertész Erzsi, Marék Veronika és Vadadi Adrienn legnépszerűbb könyvei. A gyerekek válogathatnak a legkisebbeknek szóló lapozók, az ovisoknak és iskolásoknak, majd kamaszoknak szóló könyvek, vagy akár a 17-18 éveseket megszólító kalandregények között.

Sárdi Dóra elmondta: idén tizennyolcadik születésnapjukat ünneplő, azaz „nagykorúvá váló” kiadójuk célja, hogy minden településen, ahol működik boltjuk, legyen a helyi kórházban egy mesekönyves polc, hogy könnyebbé tegyék a kórházban töltött napokat a gyerekek, kamaszok számára. A kecskeméti intézmény a második, amely ilyen adományban részesül. A tulajdonos kiemelte, hogy nagyfokú nyitottságot, gyors együttműködést tapasztaltak a kórház részéről, szerinte nagyon jó helyre kerültek az átadott könyvek, pont így álmodták meg az egész akciót.

Fotó: Hraskó István / baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában