kunszentmiklós

2019.09.07. 16:00

Háromnapos gasztro-kulturális fesztivál kezdődött Kunszentmiklóson

A hagyományoknak megfelelően a testvérvárosi delegációk fogadásával, majd zászlófelvonással vette kezdetét pénteken a XXV. Szentmiklósi Napok.

Gulyás Sándor

Az ünnepélyes megnyitót a Városháza dísztermében tartották, majd elültették annak a huszonöt magnólia fának egyikét, melyek a jövőben a települ köztereit fogják díszíteni. Délután Földi László természetfotós és Cserna Károly kunszentmiklósi festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás, a református templomban pedig a Corvina Consort ének- és hangszeres együttes műsorát élvezhette a közönség. A rendezvénysorozat első napja a Szarka Tamás és a Ghymes együttes koncertjével zárult.

A jubileumi Szentmiklósi Napok egyik fő attrakciója a szombati birkafőző verseny lesz. A kiemelkedő jelentőséggel bíró gasztronómiai fesztiválon több mint száz csapat mérte össze szakácstudományát szombat reggel 8 órától a városközpontban. Az elkészült ételekből idén is 2-3 ezren laknak jól a város főterén. A főzőverseny mellett változatos gyermek és felnőtt programok, koncertek, kézműves foglalkozások, bemutatók várják az érdeklődőket. A Kunok Világtalálkozója rendezvényeihez kapcsolódva vasárnap kunszobrot állítanak a Kossuth Lajos utca végén. A most elhelyezésre kerülő alkotás lesz az ötödik, ami a település kun eredetét hivatott hirdetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában