Afrika-nap

2019.09.19. 08:20

A neves Afrika-kutatóra emlékeztek Halason

A jeles Afrika-kutatóra, Magyar Lászlóra emlékeztek a városban kedden. A Szilády Áron Református Gimnázium és a Martonosi Pál Városi Könyvtár közös szervezésében Afrika-napot tartottak.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A gimnáziumban a tanórák mindegyike kapcsolódott valahogyan a Föld egyik legnagyobb kontinenséhez. A nyelvórákon afrikai állatok neveit tanulták meg idegennyelven, matematika órán kiszámolták a diákok, hogy Afrika lakossága a Föld népességének hány százalékát teszi ki. Ének órán pedig a KFT zenekar népszerű Afrika című dalát énekelték a tanulók. Emellett délelőtt az iskola dísztermében Dr. Sebestyén Éva néprajzkutató tartott előadást Magyar László kutatásainak aktualitásáról.

Fotó: Pozsgai Ákos

A programok délután a városi könyvtárban folytatódtak, ahol megnyitották a Magyar László Vándorkiállítást. Farkas Dániel alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki földrajz-történelem szakos tanárként jól ismeri az Afrikában történt változásokat és hangsúlyozta, hogy a magyar utazó még olyan helyeken járhatott, amit a maguk szépségében fedezhetett fel. – A kontinensek közül Afrika az egyik, amelyiknek a legszebb természeti kincsei vannak, amelyek közül néhányat Magyar László még érintetlen állapotban láthatott – mondta az alpolgármester.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar család leszármazottjai is tiszteletüket tették az rendezvényen, Szónoky Miklós geológus professzor és Fluck Dénes mérnök is köszöntötte az egybegyűlteket. Az Afrika-nap Rajnáné Magyar Magdolna, Magyar Lajos lányának és Dr. Sebestyén Évának az előadásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában