nyárzáró népünnepély

2019.08.29. 17:30

Háromnapos szüreti fesztivál kezdődik Kiskőrösön

Pénteken kezdődik Kiskőrös legnagyobb ünnepe. Ennek alkalmából a Petőfi Népe ünnepi kiadvánnyal jelenik meg aznap. Huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokat a városban.

Barta Zsolt

A szüreti felvonulás a rendezvénysorozat fénypontja

Pénteken 17 órakor ünnepélyes megnyitóval indul a rendezvénysorozat a főtéren. Domonyi László polgármester mellett dr. Feldman Zsolt agrárminisztériumi államtitkár köszönti a közönséget. Majd a színpadon borlovagokat avatnak, kitüntetéseket adnak át. Babucsikné Zeikfalvy Anna pedagógus, grafikus kiállítása nyílik a művésznő 70. születésnapja alkalmából a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Este TNT-koncertre várják a főtérre az érdeklődőket.

Szombaton 14 órakor a nagyszínpadon folklórgála, 17 órakor Kothencz Lajos énekel, 18.30-kor fellép a Váradi Roma Café. 20 órakor Madarak – utcabál. Napközben 16 órakor kutyaszépségverseny, 16 órakor kilencedik alkalommal rendezik meg a veterán autók felvonulását. 14–20 óra között kiskőrösi ételek látványkonyhájába várják az érdeklődőket. Este 20 órától koncertek az Úttörténeti Múzeumban. A főtéren borutca nyílik már pénteken, ahol a helyi pincészetek mutatják be boraikat.

A szüreti felvonulás a rendezvénysorozat fénypontja

Vasárnap tizedik alkalommal rendezik meg a Sütiparádét, ahol a település legjobb süteménykészítői mérik össze tudásukat. Délelőtt 10-től 16 óráig a sztrapacskaudvarban régi szlovák ételeket lehet kóstolni. 10 órakor mazsorettparádé. A táncosokat Novák Gábor T-Dance tánccsoportjának a bemutatkozása követi. 13–16 óra között a hazai szlovák települések népdalkörei lépnek fel, mellettük a környékbeli kórusok is műsort adnak. A hagyományos szüreti felvonulás 14 órára ér a főtérre. Este 18.30-kor Gájer Bálint koncertje lesz, majd 19 órakor Kovács Kati ad életműkoncertet. A nap 21 órakor tűzi­játékkal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában