galériával

2019.08.23. 07:44

Ezren vacsoráztak Kecskemét főterén

Társasági hagyomány több mint egy évtizede, hogy megtartják a Hírös Vacsorát Kecskemét főterén a Hírös Hét egyik rendezvényeként.

Barta Zsolt

Fotó: Bús Csaba

Csütörtök este a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Tanyacsárda közösen szervezte meg a vacsorát, melyen mintegy ezer vendég vett részt. A jótékonysági eseményt 11 éve azért találták ki, hogy a bevételből támogassák azokat a kiváló tanulmányi eredményt elérő, példás magatartású, de hátrányos helyzetű szakmunkás tanulókat. Csütörtök este Kurdi Viktor a kamara alelnöke köszöntötte az asztalok mögött helyet foglalókat. Elmondta, hogy az eddig támogatott diákok száma 2009-től kezdődően 90 fő. Támogatásra kifizetett összeg: 3.500.000 Ft volt.

Eddig a következő szakmákban tanulók részesültek jutalomban: ápoló, asztalos, autóelektronikai műszerész tanuló, burkoló, bútor- és lakástextil eladó, bútorasztalos, cukrász, csecsemő és gyermekápoló, dísznövénykertész, élelmiszer- és vegyiáru eladó, gépi forgácsoló tanuló, karosszéria lakatos, kőműves, könyvkötő, lemezlakatos, pincér, ruházati eladó, szakács, szerkezetlakatos. A tanulmányi támogatásokat a kamara a decemberi ünnepi küldöttgyűlés alkalmával adja át az kecskeméti szakközép- és szakiskolák által javasolt diákok számára. A Tanyacsárda kiváló szakácsai Garaczi János – cégtulajdonos – irányításával két menüt készítettek. Az egyik: Hírös grilltányér – Faszénparázson sült sertés flekken és csirkecomb házi vegyes salátával, zöldséges rizzsel a másik menü gombás szürkemarharagu házi szélesmetélttel” volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában