Rédei István

2019.08.17. 08:13

Árvaház építésére gyűjt a halasi misszionárius

Rédei István szerint a nyolcszobásra tervezett, mintegy kilencven négyzetméteres ház 4–5 millió forintból felépíthető lenne, ehhez keres most támogatókat.

Pozsgai Ákos

Néhány hete írtunk Rédei István történetéről, aki brókerként, bankárként dolgozott korábban Budapesten, majd gyökeres fordulatot vett az élete. Misszionáriusként és angolnyelv-­tanárként vállalt önkéntes munkát Afrika legszegényebb országaiban. A kiskunhalasi fiatalember egy magyarországi alapítványt hozott létre és egy nyolcszobás árvaház építéséhez keres támogatókat.

Rédei István kenyai kint tartózkodása során sok segítséget kapott a helyiektől ahhoz, hogy végezni tudja jótékony munkáját. Szállásadója, Josepht személyében is egy nagyszerű embert ismert meg, aki régóta segít a körülötte lévő özvegyeken és árvákon. A kenyai fiatalembernek régi vágya, hogy egy árvaházat építsen ezeknek az embereknek. Van egy kisebb földterülete, amit felajánlott a leendő árvaház építéséhez és megmutatta Istvánnak.

– A terület valóban alkalmas lenne az építkezésre, alapvetően azonban nem tartok jónak semmilyen intézményt, mert egy egészséges, normális társadalomban nincs ezekre szükség. Azonban van az a helyzet, van az a szenvedés, amikor sajnos egy ilyen otthon jelentheti az egyetlen megoldást az emberibb, normálisabb élethez – mondja a kiskunhalasi fiatalember, aki ígéretet tett afrikai barátjának arra, hogyha hazatér Magyarországra, próbál támogatókat szerezni az árvaház létrehozásához.

István azóta egy alapítványt hozott létre itthon, amelyet a közelmúltban jegyzet be a bíróság, így nincs akadálya annak, hogy hivatalos formában próbálja meg segíteni az árvaház felépítését. István szerint a nyolcszobásra tervezett, mintegy kilencven négyzetméteres ház 4–5 millió forintból felépíthető lenne, ehhez keres most támogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában