Kiskunhalas / galériával

2019.08.23. 11:34

Állatvédők etetik, gondozzák a kukába dobott kiscicákat

Újszülött kismacskákat találtak egy szemeteskonté­ner­be kidobva Kiskunhalason, a Széchenyi út és a Bajza utca kereszteződésében. A csöppségeket állatvédők vették gondozásba, most anyacicát keresnek nekik, hátha szoptatná őket.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Szerda kora reggel egy fiatal nő lett figyelmes a kismacskák keserves nyávogására, a közeli hulladéktároló konténerekből jöttek a hangok. Egy nejlonszatyorba volt bekötve a négy kölyök, amelyek közül egy addigra elpusztult. Jakab Zoltán, a Petőfi Népe lapterjesztője érkezett elsőként a bejelentés helyszínére, aki a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület önkéntes állatvédője és éppen ő fogadta a szervezet telefonján a bejelentést. Zoltán hírportálunknak elmondta, hogy a kölyköket azonnal állatorvoshoz vitték, aki megállapította, hogy alig néhány órával korábban születhettek, még a köldökzsinórjuk lógott a hasukon.

A három kismacskát most Jakab Zoltán és egy nyugdíjas pedagógus, Munkácsi Zsuzsanna, az állatvédő egyesület másik önkéntese gondozza közösen.

– Két-három óránként cumiztatjuk őket tápszerrel, az után pedig finoman dörzsölgetjük a hasukat, hogy beinduljon az emésztésük – magyarázta Zoltán, aki elmondta azt is, hogy anyacicát keresnek a kicsik számára, hátha elfogadná őket és szoptatná, hisz akkor nagyobb lenne az esélyük a túlélésre.

Az állatvédők tapasztalata szerint hiába beszélnek egyre többet a felelős állattartásról, mégis egyre több kutya és macska kerül az utcára.

– Rengeteg a nem kívánt szaporulatból született kölyök, amelyek jobb esetben rövid idő után az ebrendészeti telepen vagy az állatotthonban kötnek ki, rosszabb esetben bolyonganak szerteszét – mondta hírportálunknak Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke, aki az ivartalanítás fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Tíz-tizenötezer forintból elkerülhető lenne a nem kívánt szaporulat, úgy nem szenvednének az állatok, valamint nem történnének hasonló esetek, hogy egyszerűen a kukába dobja valaki a még élő kölyköket – mondta.

A szerda reggeli esethez az állatvédők mellett kivonultak a rendőrök és a közterület-­felügyelők is. A hatóságok a közeli közterületi kamerák felvételeit is elemzik, ugyanis valószínűleg valamelyik kamera rögzítette azt a személyt, aki a kukába dobta a kölyköket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában