galériával

2019.08.21. 13:58

A frissen épített kemencében sütötték az új kenyeret Halason

Szent István napján a városban az ünneplés délelőtt az Országzászlónál kezdődött. A Kiskunhalasi Lovasbandérium és a Halas Concert Band közreműködésével felvonták a nemzeti lobogót.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A Végh-kúriában reggeltől játszóház várta a gyerekeket, akik színes szélforgókat készíthettek Kovács Ibolya tanárnő irányításával.

A kúria pajtaszínpadán három halasi kötődésű népdalénekes Ábrahám Nóra, Bakó Katalin és Krámli Kinga népi mesejátékot adott elő az új kenyér ünnepéhez kapcsolódva. Majd a frissen épített kemencében sütött új kenyér megáldására és megszentelésére került sor. Csorba Dávid katolikus iskolalelkész, Édes Árpád református elnök-lelkész, Honti Irén evangélikus lelkész, Friebert Tibor baptista lelkész és Raáb András a Kiskunhalasi Izraelita Hitközség elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

Az udvaron a vállalkozó szelleműek Bús József és a Hazatalálás Baráti Kör tagjainak segítségével saját kezűleg gyúrhattak cipókat. A rendezvények ideje alatt megtekinthető volt Hambalko Magdolna babakiállítása a kúriában.

Délutántól a város főterén gyerekjátékok, kirakodóvásár, étel – és italárusok kaptak helyet, valamint zenés produkciók szórakoztatták a közönséget. Az esti tűzijáték után Péterfy Bori és a Love Band zenekar adott nagysikerű koncertet az ünnepnap zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában