Kalocsa

2019.07.30. 12:39

Európai szervezet tagja lett a Blue Knights

Hosszú évek tartalmas munkájával vált nemzetközi szinten is elismertté a Blue Knights LE MC Hungary III kalocsai csoportja.

Gábor János

A román delegációt vezető Nicolae Patroi (jobbról a harmadik) felvette Kalocsát az európai szervezetbe

A helyben több tucat taggal és több száz szimpatizánssal működő klubegységhez nemrég Romániából érkezett hétfős delegáció, köztük a nemzetközi motorosklub európai szervezetének alelnökével. A látogatás célja elsősorban a kapcsolatfelvétel volt, ez protokoll szempontból pedig annyit jelent, hogy teljes jogú tagként ismerik el a csoportot, büszkék az általuk végzett munkára, ezért hivatalosan is felvették őket a szervezetbe.

– Nagyon meglepett bennünket, hogy egy ilyen kisvárosban ilyen nagyszívű emberekkel találkozunk, akik ilyen klubot akartak létrehozni, ezzel pedig részévé válni az európai szervezetnek – méltatta a Petőfi Népe kérdésére a kalocsai tagságot Nicolae Patroi, a klub európai alelnöke, aki anno buka­resti rendőrként csatlakozott a Blue Knights-hoz. – Eddig nem volt rendezve a klub viszonya, és bár ők harmadikként alapítottak csoportot Magyarországon, mégis elsőként kezeljük őket, mert a többiekkel nem minden ment rendben. Kalocsának segítettünk hivatalossá tenni a tagságot – magyarázta.

Patroi kiemelte: a kék lovagokat a motorozás iránti lelkesedés hozza össze, de ami igazán kifejezi a küldetésüket, az a család és a barátság.

A román delegációt vezető Nicolae Patroi (jobbról a harmadik) felvette Kalocsát az európai szervezetbe

A vendéglátást egyébként hamarosan viszonozzák: a kalocsaiakat máris meghívták egy, az ősz elején esedékes nemzetközi találkozójukra, itt tovább egyeztetnek a közös munkáról: jótékonysági akciókról és rendezvényekről – árulta el az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában