Szank

2019.07.11. 07:00

A Bazsa család leszármazottai találkoztak

Bazsa János a szanki puszta első betelepülői között volt, az 1850-es években vett tanyát. A napokban közel 200 leszármazottja találkozott a szanki horgásztónál.

Tapodi Kálmán

A szanki horgásztónál tartották összejövetelüket a szépen gyarapodó Bazsa családhoz tartozók

Fotó: Bazsa Krisztián

Vajon gondolta-e Bazsa János, aki a szanki puszta első betelepülői között volt az 1850-es években, hogy közel 170 év múltán milyen népesre gyarapodik a leszármazottainak száma? A kérdés persze költői, de az tény, hogy 195-en gyűltek össze a szanki horgásztónál, ahol nemrégiben találkozót tartottak a Bazsa családhoz tartozók. Húsz településről és a határainkon túlról – Spanyolországból, Németországból és az Amerikai Egyesült Államokból – is érkeztek rokonok.

– Hálát adok az Istennek, hogy ilyen szép létszámban újra együtt lehetünk – köszöntötte az egybegyűlteket a 85 éves, szanki Bazsa Mihály, az összejövetel fő szervezője.

A Bazsa família tagjai tizenöt éve Orgoványon találkoztak és a mostani összejövetelen adóztak azok emlékének, akik időközben elhunytak. Köszöntötték a legidősebb résztvevőt, a 88 éves szanki özv. Bazsa Istvánnét, akinek fiai, István, Károly, László és Ferenc is jelen voltak, de nem feledkeztek meg a legifjabb családtagról, Dobó­vári Ádámról sem, aki idén április 15-én született.

A szanki horgásztónál tartották összejövetelüket a szépen gyarapodó Bazsa családhoz tartozók
Fotó: Bazsa Krisztián

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában