Kecskemét

2019.06.03. 07:18

Száztízen jutottak be a döntőbe

Közel 650 versmondóból a legjobb 110 lépett zsűri elé a Versünnepen.

Sebestyén Hajnalka

A versmondó diákok több korcsoportban léptek a zsűri elé

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ebben a tanévben a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 23. alkalommal hirdette meg a Versmondók Találkozóját. A felhívásra 641 versmondó jelentkezett öt korcsoportban. Huszonnégy válogató forduló során választották ki azt a 110 versmondót, aki a napokban megrendezett Versünnepen, a Versmondók Találkozójának döntőjén közönség elé lépett.

A rendezvény kapcsolódott a Regösök húrján elnevezésű országos vers- és prózamondó versenyhez.

Az idei versmondó találkozón megemlékeztek Radnóti Miklós születésének 110. évfordulójáról. Az ünnepélyes záróeseményen, a Versünnepen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a versmondókat, majd Buda Ferenc Kossuth-díjas költő nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt.

A Drámapedagógiai Műhely javaslatára az idei Felkészítő Tanár díjat Gaál Zsuzsanna drámapedagógus, a Mathiász János Általános Iskola tanítója, a Kecskeméti Dráma­pedagógiai Műhely tagja vehette át.

A megnyitón közreműködött a kecskeméti fiatalokból álló, népszerű Resti Kornél Zenekar. Az együttes az idei Versünnep Fesztiválon, a Nemzeti Színházban rendezett költészetnapi gálán fődíjban részesült megzenésített verséért.

A magas színvonalú szerepléseket követően a különböző korcsoportokban a következő versmondók értek el kiemelkedő eredményt:

1-2. osztályosok korcsoportjában Kiemelt Arany-­díjat kapott Kiss Lea (Vásárhelyi iskola és Simkó Hunor (Református), Arany-díjat vehetett át Danka Dorka (Kodály), Dózsa Kitti (Református), Fülöp András (Református), Gergely Boglárka (Református), Kovács Dorka (Petőfi), Salánki Sámuel (Kodály), Tamasi Dániel (Református), Bacsó Vivien (Kodály), Bakos Bori Janka (Szent Imre), Bánáti Zsombor (Vásárhelyi), Gyenes Éda Anna (Kodály), Juhász Andor (Mathiász), Kerekes Milán (Kodály), Kovács Levente (Arany János), Marosi Dávid (II. Rákóczi) és Schimó Ferenc (Vásárhelyi). A versmondók szavazata alapján Közönség­díjat és Ezüst-díjat ítéltek meg Dora Jázminnak (Piarista).

A 3-4. osztályosoknál a következő eredmény született. Kiemelt Arany-díjat Kállai Mihály (Kodály) és Szikszai Csenge (Kodály) vehetett át. Arany-díjban és a versmondók szavazata alapján Közönségdíjban részesült Gara Nelli (Kodály). Arany-díjat kaptak: Botos Gergő (Kerekegyházi Móra Ferenc iskola), Ipacs Olívia (Vásárhelyi), Nádudvari Benedek (Kodály), Király Emma (Kodály), Meskó Sára (Kodály), Lőrincz Márton (Szent Imre), Oswald Eszter (Kodály), Prohászka Roland (Móricz), Szegszárdy Zalán Péter (Kodály).

Az 5-6. osztályosoknál Kiemelt Arany-díjat ítéltek meg Nagy Emesének (Kodály). Arany-díjat vehetett át: Csonka Lilla (Bányai), Dorogi Tamás (Kertvárosi iskola), Holló-­Zsadányi Senon (Bányai), Rózsa Bora Dorottya (Vásárhelyi), Sándor Boglárka (Kertvárosi), Zsigmond Benedek (Szent Imre). A versmondók szavazata alapján megosztott Közönségdíjban és Ezüst-­díjban részesült Kocsis Máté (Református), megosztott Közön­ségdíjban Nemes Kata (Vásárhelyi).

A versmondó diákok több korcsoportban léptek a zsűri elé
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A 7-8. osztályosoknál Kiemelt Arany-díjat vihetett haza Huszka Réka (Magyar Ilona). Arany-díjat kapott: Gaj­dácsi Eszter (Vásárhelyi), Gubacsi Boglárka (Béke iskola), Péli Fanni (Piarista). A versmondók szavazata alapján Közönségdíjat és Ezüst-díjat érdemelt ki szavalatával Lantos Luca (Katona gimnázium).

A 9-11. osztályosoknál Kiemelt Arany-díjban részesült Lantos Rebeka (Katona), Arany-díjban Bartus Bertalan (Katona), Gulyás Botond (Református), Gyóllai Mátyás (Református). Ifjú Versmondó Tehetség díjat kapott a 11. évfolyamos diákok közül a Versmondók Találkozóján példaadó, igényes és eredményes versmondásáért, illetve Arany-díjat Török Edina (Bolyai).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában