segítség a nyelvvizsgáért

2019.06.24. 14:52

Nyelvtanfolyam indul a kecskeméti Neumann János Egyetemre jelentkezőknek

Legutóbbi ülésén elfogadta a közgyűlés az idei költségvetés soron következő módosítását. Erre egyrészt az új feladatok pénzügyi fedezetének biztosítása, másrészt a korábban tervezett hitelfelvétel összegének csökkentése miatt volt szükség.

Hraskó István

A változások egyebek között érintik a Neumann János Egyetemet, amely 3,6 millió forintos támogatást kap nyári intenzív nyelvtanfolyam szervezésére. Az ingyenes képzést olyan kecskeméti diákok vehetik igénybe, akik a következő két tanév valamelyikében kezdik el az egyetemet, vállalják, hogy felvételinél az első helyen a Neumann János Egyetemet jelölik meg, és még nem rendelkeznek a felsőfokú oktatási intézmények által a felvételi eljárás során elfogadott középfokú nyelvvizsgával. Az önkormányzat által nyújtott támogatás száz diák tanfolyami költségét fedezi.

A költségvetésből mintegy 41 millió forintot kap a Kik-For Kft. arra a célra, hogy építési telkeket alakítson ki a Platán és Harkány utcákban. Szintén jelentős tétel az a mintegy 30 millió forintos támogatás, amelyet a város a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiának nyújt. Az összegből a taotámogatáshoz szükséges önrészt biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában