Kiskunmajsa

2019.06.13. 07:45

Kínába is mehetnek nyelvet tanulni a diákok

Évente 140 ezer diák utazhat külföldre nyelvet tanulni, a kormány ehhez 90 milliárd forintot biztosít – mondta el a napokban Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos, aki a majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjainak tartott előadást.

Tapodi Kálmán

Bartos Mónika

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

Bartos Mónika beszélt arról, hogy a 9. és 11. évfolyamos gimnazisták és szakgimnazisták az angol, a német, a francia és a kínai nyelvet gyakorolhatják jövő nyártól kezdődően, kéthetes külföldi nyelvi kurzusokon. A jelentkezők hét célország közül választhatnak: a tanulók Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek csoportosan, vagy akár egyénileg is.

A diákok ajánlást kérnek az iskolától, emellett szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is. Az első utazásokra már ősztől lehet előzetesen jelentkezni. Az állami támogatás nemcsak a kurzusok költségét, de a kiutazást és a kinti tartózkodást, ellátást is fedezi. A kurzusokon várhatóan heti 20-25 tanórát biztosítanak a diákoknak. A magyar kormány piacképes, használható nyelvtudást kíván biztosítani a fiataloknak. Az érintett diákok számára, reményeink szerint, motivációt és érzelmi kötődést nyújt majd a kinti nyelvtanulási lehetőség – mondta el Bartos Mónika.

Bartos Mónika
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában