BÁCS-KISKUN

2019.06.21. 08:12

Elismerésben részesültek a hajóbaleset mentésében részt vevő megyei szakemberek

Elismeréseket adott át a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil közreműködőknek a belügyminiszter csütörtökön, Budapesten. A díjazottak között Bács-Kiskun megyeiek is szerepeltek.

MTI

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Dr. Pintér Sándor a kitüntetetteket méltatva hangsúlyozta: el kívánják ismerni a Magyarország története legnagyobb polgári hajókatasztrófájának mentésében résztvevők áldozatos munkáját, az életmentést, az önkéntes segítséget és az elhunytak kutatását. A belügyminiszter felidézte a huszonkét nappal ezelőtti baleset részleteit, elmondta a mentésben rendőrök, a Terrorelhárítási Központ, a Honvédelmi Minisztérium, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkatársai, vízimentők, polgárőrök és önkéntes segítők vettek részt. Pintér Sándor emlékeztetett rá: a katasztrófában huszonöten életüket vesztették, három áldozatot továbbra is keresnek, mindössze hét ember életét sikerült megmenteni, ezért továbbra is feladat az eltűntek nemzetközi együttműködés keretében történő felkutatása.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a 2019. május 29-én a Duna fővárosi szakaszán elsüllyedt Hableány termes személyhajó utasainak, legénységének mentésében és a hajóroncs kiemelésében végzett kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott többek között Gyulánszky Milán tű. őrmesternek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, egyben a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület Petőfi Mentőcsoport búvárának, Kovács Gábornak, a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület Petőfi Mentőcsoport búvárának.

A belügyminiszter a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany Fokozatát adományozta többek között Szathmári Zsoltnak, a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület Petőfi Mentőcsoport merülésvezetőjének, tanácsadónak.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában