egészségvár

2019.06.14. 07:00

Együtt sportoltak a kisszállási gyerekek az aerobik világbajnokkal

Az egészséges életmódot népszerűsítették a kisszállási Sallai István Általános Iskola diákjainak a Kastélyparkban rendezett Egészségvár programon.

Pozsgai Ákos

Az egész napos rendezvényen Szentgyörgyi Rómeó többszörös aerobik Európa- és Világbajnok sportoló, kettlebell instruktor, aerobic oktató és személyi edzővel együtt mozoghattak a tanulók. A sportszakember az egészségtudatos táplálkozást és a rendszeres mozgás fontosságát hangsúlyozta a gyerekeknek, akik egy órára ki is próbálhatták a világbajnok edzéstervét, amely igencsak elfárasztotta őket.

Ezután mindenkinek jólesett a hűsítő friss limonádé és görögdinnye, de többféle zöldségből és gyümölcsből készített saláta és más ételféleséget is kóstolhattak a gyerekek. Kis pihenő után folytatódott a közös mozgás Hadar Regina fitneszinstruktorral, majd Horváth Petra aerobic órája foglalta le a diákokat. Bemutatkoztak a Halas Hapkido csapat és a Kiskunhalasi Ju Jitsu Klub, valamint a Halasi Boksz Klub tagjai is. Délben Fut a falu címmel közös futást szerveztek az ovisok, iskolások és a település felnőtt lakóinak részvételével.

A gyerekek új népi és ügyességi játékokkal is megismerkedhettek: a legnépszerűbb a buborékfoci volt, de sokan játszottak az óriás csúszdán és a trambulinon is.

– A közös játékkal fogékonyabbak a gyerekek azokra a fontos tudnivalókra, amelyek az egészséges életmódról tudni kell – mondta Zsoldos Ildikó, a Sallai István Általános Iskola igazgatónője, aki azt is hangsúlyozta, hogy az iskola és az önkormányzat is komoly hangsúlyt helyez a falu lakóinak, különösen a fiatal korosztály egészségtudatos életmóddal kapcsolatos tájékoztatására.

Az önkormányzat két évvel ezelőtt egy kistérségi pályázat keretében nyert támogatást az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvények szervezésére, amely négy éven át tart és további hat környező település vesz benne részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában