Kecskemét

2019.06.07. 21:15

Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektorjelöltje

Szerdán tartotta rektorjelölő szenátusi ülését a Neumann János Egyetem, a Pedagógusképző Kar jelenlegi dékánját, dr. Fülöp Tamást támogatta a többség.

Hraskó István

Dr. Ailer Piroska rektor nemrég lemondott megbízatásáról, a Debreceni Egyetemen folytatja pályafutását, ahol fő feladata a járműves műszaki képzés fejlesztése lesz. Megbízatása egyébként december 31-én lejárt volna, a felsőoktatási törvény értelmében pedig már újraválasztani sem lehetne, mert egy rektor legfeljebb két ciklust tölthet be, neki pedig a mostani már a második.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint fenntartó márciusban pályázatot írt ki a rektori pozícióra. Mint azt az egyetemtől megtudtuk, a megadott határidőig két pályázat érkezett be, az egyik dr. Fülöp Tamástól, a Pedagógusképző Kar dékánjától, a másik pedig dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettestől. A fenntartó megállapította, hogy a beadott dokumentációk a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

A Neumann János Egyetemen tartott ülésén, az érvényes szavazatok alapján a szenátus 14-7 arányban dr. Fülöp Tamás rektorjelöltségét támogatta, így az intézmény őt terjeszti fel a fenntartóhoz a rektori tisztség betöltésére. A rektort az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére a köztársasági elnök bízza meg. A rektori megbízás időtartama 2019. augusztus 1. napjától 2023. július 31. napjáig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában