tompa

2019.05.22. 12:29

Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásnak

Az európai parlamenti választások záró lakossági fórumát tartotta Budai Gyula a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa és Bányai Gábor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

Pozsgai Ákos

Budai Gyula és Bányai Gábor a keddi tompai lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Bányai Gábor arról beszélt, hogy a magyaroknak minél nagyobb számban részt kell vennie a vasárnapi európai parlamenti szavazáson és a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a KDNP közös listájára adni a szavazatot.

– Soha nem volt akkora tétje az európai parlamenti voksolásnak, mint most, hiszen most dől el, hogy elbukik-e Európa sorsa, vagy sikerül kereszténynek megőrizni azt – jelentette ki a képviselő.

– Két nagyon komoly filozófia csap össze Európában, az egyik a nagyon markáns bevándorlóellenes álláspont, amelyet Magyarország, a V4-ek, Olaszország és néhány európai ország jobboldali pártjai képviselnek. És van a bevándorlópárti álláspont, amelyet Franciaország, Németország, Svédország, Belgium és néhány olyan nagy európai ország képvisel, ahol valójában már olyan mértékű párhuzamos társadalmak alakultak ki a nagyvárosokban, hogy lényegében egy visszafordíthatatlan folyamat indult el a népesség keveredése tekintetében – mutatott rá a Külügyminisztérium biztosa.

– Azokban a városrészekben, az úgynevezett no-go zónákban, ahol kifejezetten az iszlámhoz köthető, vagy az iszlámot éltető emberek élnek, a saját törvényeiket, a saját szabályaikat követik, a központi hatalomnak nagyon kevés ráhatása van rájuk – hangsúlyozta.

Budai Gyula és Bányai Gábor a keddi tompai lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón
Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Budai Gyula szerint a magyar embereket, főként a déli határ mentén élőket, köztük a tompaiakat nem kell meggyőzni arról, hogy mekkora a tétje ennek a választásnak.

– Nem szabad elfelejteni, hogy közel van a szerb határ és 2015-ben Szerbián keresztül több mint 400 ezer migráns lépte át a magyar határt engedély nélkül. Majd nem sokkal később, amikor megépült a kerítés a magyar-szerb határon, akkor Röszkénél megpróbálták áttörni a magyar határzárat és megpróbáltak jogellenesen Magyarország területére lépni – emlékeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában