Kiskunhalas

2019.05.25. 19:15

Mindenki eldöntheti, milyen Európát szeretne

Kiskunhalason tartott sajtótájékoztatót Bányai Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő, melyen a vasárnapi Európai Parlamenti választások fontosságára hívta fel a figyelmet.

Pozsgai Ákos

Bányai Gábor a vasárnapi választás tétjéről beszélt Halason

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt öt esztendőben világossá vált, hogy az Európai Unió, benne az Európai Parlament nem képes minden európai térséget szolgálni, hisz a nagy államok megmondják, hogy mit akarnak, a kisebb államok pedig elfogadják, nem tudnak mást csinálni – hangoztatta pénteki, kiskunhalasi sajtótájékoztatóján Bányai Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő. A politikus szerint a vasárnapi európai parlamenti választáson ezen lehet változtatni.

A képviselő szerint mára diktátum jött létre az Európai Unióban, minden döntést le tudnak a kisebb országok torkán nyomni, egy olyan közösséget hoztak létre a háttérben a brüsszeli bürokraták és politikus társaik, amely nem tudja ma szolgálni Európa 28 tagállamát.

– Ez Közép-Európa állampolgárainak nem tetszik, vasárnap mindenki eldöntheti, hogy milyen Európát szeretne – jelentette ki a politikus, aki jó esélyt lát arra, hogy Magyarországról egy olyan többség kerül ki az Európai Parlamentbe, amely Magyarország érdekét fogja nézni.

– Tapasztalhattuk ugyanakkor, hogy nem minden magyar képviselő kívánja szolgálni a magyar embereket, ők Magyarországot mindig csak elárulják, nem segítik a magyarok ügyét. Ezek a képviselők számtalan hazugsággal traktálták az európai közösség parlamentjét, és Magyarország ellen folyamatos eljárásokat kezdeményeztek. Viszont ezen most lehet változtatni – hangsúlyozta a politikus, és arra kérte a választópolgárokat, hogy támogassák a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeit május 26-án, az európai parlamenti választáson.

Bányai Gábor a vasárnapi választás tétjéről beszélt Halason
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

– Fontos a vasárnapi választás azért is, mert az európai közösség válaszút előtt áll, meg kell állítani az eddigi bevándorlásbarát politikát, mert ezt nem szeretnék a magyarok – fejtette ki. Hozzáfűzte: A Fidesz-KDNP pártszövetség nem akarja Magyarországot kiléptetni az Európai Unióból, de azt se akarja, hogy mások mondják meg, kikkel élhetünk együtt. Utópiának nevezte az Európai Egyesület Államok ötletét, mert Európában rengeteg nemzetség él – nem lehet egy közös államba belekényszeríteni – fogalmazott. Egy olyan nemzetállamokra épülő európai közösségre van szükség, ahol minden tagállam egyenrangú, ez lesz a hétvégi választás tétje – vélekedett a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában