Kisszállás

2019.05.19. 20:00

Kórházban hagyott gyerekek javára tartottak jótékonysági koncertet

Jótékonysági koncertet tartottak a falu művelődési házában szombat este a munkácsi és nagyszőlősi kórházak „Elfelejtett gyermekeinek” javára. Az est teljes bevételét a gyerekek megsegítésére fordítják.

Mester-Horváth Nikolett

A koncert szervezője a helyi általános iskola énektanára, Kovács Zsuzsanna operaének-művész április elején döntött úgy, hogy segíteni szeretne a kárpátaljai kórházakban hagyott – gyakran súlyos beteg – újszülötteket és kisgyerekeket.

– Láttam egy riportot az interneten ezeknek a kicsiknek a helyzetéről. Nagyon elszomorított, hogy magára hagyják őket a szüleik. Egyúttal pedig meghatott, ahogy az intézményekben a dolgozók és az önkéntesek megpróbálják pótolni a gyermekek számára a szülői gondoskodást. Sajnos azonban a kórházakban sokszor pelenkát sem tudnak venni. Szükségük van a segítségre, ezért döntöttem úgy, hogy a saját eszközeimmel igyekszem támogatni őket – mondta Kovács Zsuzsanna.

A kisszállási tanárnő felvette a kapcsolatot a Kárpátaljai Elfelejtett Gyermekek Segítése, azaz a KEGYES jótékonysági alapítvány egyik vezetőjével, Sipos Józseffel, aki örömmel fogadta a kezdeményezést. Személyes jelenlétével nem tudta ugyan támogatni a koncertet, de köszönőlevelet küldött a helyieknek.

Az est folyamán Kovács Zsuzsanna mellett Papp Katalin Anikó, Korponai Zsolt és Petrovics Máté hegedűművészek, valamint Gulyás Zsolt gordonkaművész szórakoztatta a közönséget. A klasszikusok – Schubert és Mozart – mellett felcsendült a Coldplay zenekar egyik ismert slágere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában