Kiskunhalas

2019.05.10. 20:59

Kocsis Máté: Európa az európaiaké kell, hogy maradjon!

A május 26-i európai parlamenti választás minden eddiginél nagyobb téttel bíró választás lesz, hiszen Európa most jövőt választ magának – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a pénteki kiskunhalasi lakossági fórum előtti sajtótájékoztatóján.

Tapodi Kálmán

Bányai Gábor és Kocsis Máté

Forrás: baon.hu

Fotó: Tapodi Kálmán

– Két világ áll szemben egymással: az egyiket a mostani brüsszeli erők képviselik, azaz a bevándorláspártiak világa. Ők azok, akik a 2015-ös migránsválság óta gyakorlatilag minden döntésükkel, minden egyes kezdeményezésükkel azt a folyamatot támogatták, hogy Európa adja fel önmagát. A mi álláspontunk ezzel szemben az, hogy Európa az európaiaké kell, hogy maradjon! Minden erőnkkel meg kell védeni a keresztény kultúrát és mi álláspontunk szerint: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell idehozni – vélekedett a politikus, aki kiemelte, hogy hazánk már példát mutatott a rászorulóknak való segítségnyújtásban.

Mint hozzátette: a magyar kormány volt az, amely a Hungary Helps program keretében kórházakat, árvaházakat épített, vagy újított fel, valamint az üldözött keresztények számára is anyagi támogatást nyújt világszerte. Mint hangoztatta: mindezek igazolják, hogy van megoldás a krízisben lévő országok megsegítésére az adott helyszínen.

Bányai Gábor és Kocsis Máté
Fotó: Tapodi Kálmán / baon.hu

– Az ellenfeleink kivonultak a térségből, gyakorlatilag nem folytatnak európai parlamenti kampányt – jelentette ki a sajtótájékoztatón Bányai Gábor (Fidesz). A térség országgyűlési képviselője hozzátette: a gyalázkodáson kívül az nem derül ki, hogy mit is akarnak az Európai Parlamentben az ellenzék képviselői. – Velük ellentétben, a Fidesz-KDNP pártszövetség olyan embereket akar az Európai Parlamentbe küldeni, akik Magyarország érdekeit és ezen túl az összeurópai és a keresztény kultúra érdekeit próbálják megvédeni – fogalmazott Bányai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában