Baja

2019.05.28. 11:29

Jótékonyságból köröztek több százan a szigeten

Kollár Andor javára futottak, sétáltak a Petőfi-szigeten. Közel ötszázan szánták rá magukat, hogy ilyen módon segítsenek, a nevezési díjaikból 650 ezer forintot meghaladó összeg gyűlt össze.

Kubatovics Tamás

Andor rögös úton indult el, néhány nagy akadályt már sikerrel vett

Forrás: Petőfi Népe

Az 5. osztályos szent lászlós diák sportolásra alkalmas művégtagjának beszerzéséhez járultak hozzá a Rotary Club Baja, a Szent László ÁMK Általános Iskolája, valamint a Mozdulj Baján csapatának közös akcióját támogatva a résztvevők.

Kollár Andor október végén súlyos közlekedési balesetet szenvedett. Bal lábát amputálták. A három éve íjászkodó fiú eldöntötte, hogy teljes életet akar élni, a sportágat parasportolóként folytatja. Bicik­lizni is akar. A korszerű műláb sokba kerül, több millió forintot kell rááldozni. Ebben már az alsónyéki család segítségére volt a Szent László Pártfogoltjai Alapítvány, az iskolai gyűjtés több mint félmillió forintos támogatást jelentett.

Andor ősszel a csúszós úton megpördülő és farönknek csapódó autó utasaként sérült meg, hét műtét után döntöttek úgy pécsi orvosai, hogy elkerülhetetlen az amputáció. Ezt követően több hét kórházi tartózkodás, majd a rehabilitáció következett, március elején újra megkezdhette iskolai tanulmányait. Aztán az íjászversenyeken is csatasorba állt, sporttársai szintén segítették anyagilag. Ezt azzal hálálta meg, hogy több versenyen maga mögé utasította vetélytársait. A megfelelő protézis 4–8 millió forintos önerőt igényel, ráadásul nem örök darabról van szó, pár évente hasonló nagyságrendű kiadással kell számolni.

Andor rögös úton indult el, néhány nagy akadályt már sikerrel vett
Fotó: Petőfi Népe

– Megérintett az esete, ismerem a családot. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, én öreg rókaként igyekszem őt különböző vonalakon segíteni – mondta el a rendezvényen megjelenő Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai úszóbajnok. Hangsúlyozta: nehéz időszakon van túl a fiú és bizonyára lesznek még érzelmi hullámok. Örömmel látta, hogy több százan gyűltek össze segíteni a szombati rendezvényre, tapasztalata szerint a hasonló akciók megmutatják, hogy nem veszett ki az emberekből a jó szándék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában