Kecskemét

2019.05.11. 20:00

Gálaesttel ünnepelte születésnapját a Hunyadi iskola

Gálaműsorral ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája pénteken a Kelemen László Kamaraszínházban. A résztvevő jelenlegi és volt iskolapedagógusokat, a szülőket, öregdiákokat és a kecskeméti oktatási intézmények meghívott igazgatóit Pölös János tagintézmény-vezető köszöntötte.

Koós Kata

– Azt gondolom, hogy ha valami a Hunyadi Iskolát jellemezte és jellemzi, akkor az az, hogy mindig megpróbált erősebbnek lenni, mint az a helyzet, mely körülvette. Ennek köszönheti, hogy a 45. születésnapját ünnepelheti – mondta Pölös János.

Az iskola egykori tanárai és öregdiákjai néptáncműsorral, jelenlegi tanulói pedig többek között angol, francia és magyar nyelvű szavalatokkal, mazsorettbemutatóval és színvonalas zenés-táncos előadásokkal szórakoztatták a gálaest népes közönségét.

A rendezvény során beszédet mondott továbbá dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója is, aki őszintén beszélt a megjelenteknek az iskola jelenlegi helyzetéről, nehézségeiről.

– Ha a Hunyadi iskola történetét metaforikusan, földrajzi, felszíni formákkal kellene jellemezni, nagyon változatos képet mutatna. 45 évvel ezelőtt egy magas fennsíkról indult, és folyamatosan tört felfelé. Ez a lendület 2000-ben megtört, és szinte a tengerszintig süllyedt. Majd 2007-től újra felszálló pályára állt az iskola, és szembe kell nézni a tényekkel, most újra egy picike kis törés tapasztalható – fejtette ki, majd hozzátette: az iskola talán legnagyobb törését az okozta, hogy tavaly nyáron a tantestület jelentős része elhagyta az intézményt. Az igazgató hangsúlyozta: bár ez megroppantotta, de össze nem döntötte az iskolát, és reménnyel telve tekint a jövőbe.

– Az ilyen megpróbáltatások egyes embereket összeroppantanak, másokat megacéloznak. Bízom abban, hogy ez az összetartó közösség inkább olyan tagokat tartalmaz, akiket ez a kis krízishelyzet inkább megerősít – mondta, majd a közösségi összefogás, a pedagógusok, szülők és diákok együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában