Kecskemét

2019.05.18. 13:29

A klímaváltozás veszélyeire figyelmeztetett az LMP

A klímaváltozás hatalmas veszélyforrás, amely ellen küzdeni kell Kecskeméten és Magyarországon mindenhol – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Hraskó István

Forrás: baon.hu

Fotó: Hraskó István

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és dr. Falusi Norbert, az LMP kecskeméti önkormányzati képviselője A zöldpolitika helyben kezdődik címmel tartott szombaton sajtótájékoztatót Kecskeméten, a főtéri Kossuth szobornál.

Ungár Péter kijelentette: az LMP szerint a május 26-ai európai parlamenti választás tétje, hogy Európa zöld lesz vagy sem.

– Mindannyian tudjuk, és egyre több magyar ember érzi, hogy a klímaváltozás alapvetően meg fogja változtatni azt, ahogy az életünket éljük. Ez egy hatalmas veszélyforrás, ami ellen küzdeni kell, ez így van Kecskeméten és így van Magyarországon mindenhol. Amit a házelnök úr korábban mondott, hogy agymosottak azok, akik szerint ez egy nagy veszély, az azt mutatja, hogy mennyire elszakadt a valóságtól és a tudományos tényektől – mondta Ungár Péter, hozzátéve: aki szerint a klímaváltozás alapvető kérdés, nem pedig agymosás, szavazzanak az LMP-re és jelöltjére, Vágó Gáborra.

Kövér László az MTI tudósítása szerint a keddi siófoki lakossági fórumon valójában azt mondta, hogy az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a „főáramú, Brüsszelt is uraló” politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, „a kelet-európai országok hálátlansága” vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.

Ugyanakkor hangsúlyozta, őt is foglalkoztatja a klímaváltozás, és aggódik gyermekei és leendői unokái jövőjéért.

Mint mondta, egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást. „Tehát, ha az ember minden nap találkozik a „nagyon differenciált, független, pártatlan és objektív” média agymosó hatásával, akkor természetesen egy idő után maga is másképp látja a világot, mint ahogy annak előtte” – mondta.

Falusi Norbert azt hangsúlyozta: a klímaváltozás hazánkban leginkább az Alföldre van hatással, és a város közgyűlése az elmúlt nyolc-tíz évben több olyan programot fogadott el, ami tényként kezeli a klímaváltozás problémáit.

Fotó: Hraskó István / baon.hu

– Szembe kell néznünk a szélsőséges időjárás következményeivel, mint például az aszállyal, a jégesővel, a nagyobb esőkkel. Ezekre fel kell készülnünk és dolgoznunk kell helyben is – mondta Falusi Norbert, kijelentve: Kövér László házelnök a helyi emberek munkáját kérdőjelezte meg kijelentésével, és ez felelőtlen politizálás. Hozzátette: a klímaváltozás és a migráció között ok-okozati viszony van, a klímaváltozás egyik következménye többek között a migráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában