szalkszentmárton

2019.04.08. 20:00

Új bútorokat vásároltak a szalki óvodásoknak

Közel 300 ezer forint értékű bútort kapott a Szalkszentmártoni Bóbita Óvoda a Korszerűbb Óvodáért Szalkszentmárton Alapítványtól.

Gulyás Sándor

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új szekrényeket

Forrás: Petőfi Népe

A kilenc szekrénnyel a régi elavult berendezési tárgyakat váltották ki az intézmény két csoportszobájában. A rávalót az alapítvány a 2017. adóévi jövedelem adó egy százalékából befolyt 185 ezer forintból, a lakosok és egy mezőgazdasági vállalkozás 107 ezer forintos adományából vásárolta meg.

– Az óvodai csoportszobák bútorainak cseréjét az elmúlt esztendőben kezdtük meg. Karácsonykor, egy helyi vállalkozó háromszázezer forintos támogatásának köszönhetően, az intézmény növendékeit korszerű, készségfejlesztő játékokhoz juttattuk, az év elején pedig két rugós hintát vásároltunk az óvodásoknak, ami közel 300 ezer forintba került. A rávalót az önkormányzati civil szervezetek részére kiírt pályázaton elnyert 220 ezer forintból és lakossági támogatásokból teremtettük elő – mondta el lapunknak Fenyvesi András, a kuratórium elnöke.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új szekrényeket

– Alapítványukhoz folyamatosan érkeznek adományok. A leltárba vett ruhaneműket, játékokat jótékonysági vásárainkon, jelképes összegért – 100, 200 forintért – értékesítjük, a befolyt összeget számlánkra befizetjük. A kimaradó adományokat az egyháznak, vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adjuk át. Idei első vásárunkat április közepén tartjuk meg az óvoda udvarán – tette hozzá Fenyvesiné Gál Szidónia kuratóriumi tag, az alapítvány munkájának koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában