Kalocsa

2019.04.12. 13:31

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott a kalocsai tüdőgyógyász

Több évtizedes szakmai munkája elismeréseként betegeinek, tisztelőinek szavazatai alapján kapott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai kórház tüdőgyógyásza.

Maksa Balázs

Az idei díjazottak között szerepel dr. Körmendy Szabolcs is, a kalocsai kórház tüdőgyógyásza

Nagy sikerrel és rengeteg szavazattal zárult a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj idei kampánya, melynek során csaknem 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak az elismerésre betegeik. A díj közönségszavazása közel 107.000 vokssal ért véget március 16-án, éjfélkor. A díjat 2019. április 11-én, a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében vehették át az elismertek.

Ahogyan tavaly is, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat munkájuk elismeréseként vehették át olyan orvosok, akik cselekedeteikkel megmentették a betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét egyaránt. A hét közönségdíjról a páciensek, a két szakmai különdíjról pedig Prof. Dr. Klivényi Péter, Dr. Kallai Árpád és az ismert színész, Hegedűs D. Géza döntött.

Az idei díjazottak között szerepel dr. Körmendy Szabolcs is, a kalocsai kórház tüdőgyógyásza. (Tavaly is akadt Bács-Kiskun megyei díjazott, akkor dr. Perlaki Pál, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosa kapta meg megyénkből a díjat.)

Az idei év díjazottjai

A kitüntetett orvosok:

  • Prof. Dr. Altorjay István, belgyógyász, gasztroenterológus, klinikai onkológus, Debreceni Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika, Gasztroenterológiai Tanszék
  • Dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak
  • Dr. Tandel Beáta, sebész, Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
  • Dr. Deák György, gyermekgyógyász és gyermekneurológus, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
  • Dr. Felföldi Ferenc, belgyógyász, gasztroenterológus, Paksi Gyógyászati Központ
  • Dr. Förhécz Zsolt, belgyógyász, kardiológus, Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika (Kútvölgyi)
  • Dr. Kemény András, háziorvos, Dányi Egészségügyi Központ
  • Dr. Körmendy Szabolcs, tüdőgyógyász, Bács-Kiskun Megyei Kórház, A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelye, Tüdőgyógyászati szakrendelő
  • Dr. Petlyánszki Gábor, háziorvos, osztályvezető főorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr Főkapitányság Egészségügyi Osztály
  • Az ünnepélyes díjátadót Kőszegi Ákos és Varga Balázs színművészek frappáns műsora színesítette. A rangos hazai díjat immár második alkalommal adták át a szervezők, és a nagy sikerre való tekintettel jövőre is újra kihirdetik majd.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában