Kiskunhalas

2019.04.05. 14:48

Pénzt kapnak vissza a víziközmű-társulat tagjai

Közel három és fél ezer szerződő fél kap vissza személyenként 28 ezer forint hozzájárulási díjat a Kiskunhalasi Víziközmű Társulattól.

Pozsgai Ákos

A beruházás évekkel ezelőtt lezajlott, a maradék pénzt elosztják

A Kiskunhalasi Víziközmű Társulat 2002-ben jött létre a két ütemben megvalósuló szennyvízcsatorna-hálózat megépítésére, több mint százmillió forint vagyon halmozódott fel. Az önkormányzat és a társulat egyeztetéseket folytatott a vagyon közösségi célú hasznosítására. Az elképzelések szerint a város csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítésére, korszerűsítésére fordították volna a társulat százmilliós vagyonát, ez azonban adminisztratív okok és jogszabályi akadályok miatt nem volt megvalósítható.

Három évvel ezelőtt az önkormányzat társberuházói megállapodást kötött a társulattal, azonban a fent említett akadályok miatt Fülöp Róbert polgármester szerint nem volt garantálható a vagyon biztonságos felhasználása, ezért az önkormányzat felmondta a társberuházói megállapodást a Kiskunhalasi Víziközmű Társulattal.

A polgármester javaslatára a társulat taggyűlése megszavazta, hogy a rendelkezésre álló forrást visszakapják azok, akik azt összeadták, vagyis a második ütemben részt vevő kiskunhalasi lakosok.

Az ingatlanonként befizetett 188 ezer forintos érdekeltségi hozzájárulást a taggyűlés lecsökkentette 160 ezer forintra, a fennmaradó 28 ezer forintot visszafizetik a szerződő tagoknak. Fülöp Róbert hangsúlyozta: az önkormányzat nem terheli a lakosságot a csapadékvízzel kapcsolatos feladatok megoldásával. Kormányzati és uniós forrásból igyekeznek megoldani a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését – mutatott rá a polgármester.

A beruházás évekkel ezelőtt lezajlott, a maradék pénzt elosztják

Az érdekeltségi hozzájárulás visszafizetése elkezdődött a társulat Kmeth Sándor utcai irodájában. Azt kérik az ügyfelektől, hogy személyesen keressék fel az irodát, ahol felvehetik a visszajáró összeget.

Azokat, akik nem tudják átvenni a részükre járó pénzt, később levélben értesítik, hogy ezt mikor tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában