Solt

2019.04.12. 11:51

Nem emelték fel a térítési díjakat Solton

Nem emelte meg a házi segítségnyújtás, az idősek nappali ellátása és az étkeztetés díjait az önkormányzat. Az állami normatíván felüli összeget saját költségvetéséből egészíti ki a város.

Lencsés P. Anna

A képviselők legutóbbi ülésükön úgy döntöttek, hogy 2019-ben is változatlanul hagyják az elmúlt évi díjakat. Eszerint a házi segítségnyújtásért és az idősek nappali ellátásáért továbbra sem kell fizetni. Egyébként a házi segítségnyújtás önköltsége óránként 1975 forintba, míg az idősek klubjának működtetése 1575 forintjába kerül a városnak fejenként, naponta. Mivel a képviselők fontosnak tartják, hogy a település lakói közül minél többen igénybe vegyék ezeket a gondoskodási formákat, ezért továbbra is fenntartják a térítésmentességet.

Az étkeztetés önköltségi díja ebben az évben 755 forint adagonként. A fizetendő térítési díjat a nyugdíj összegéhez viszonyítva állapítják meg, amelynek maximális összege hat éve változatlanul 545 forint akkor, ha az alapszolgáltatási központban fogyasztják el, vagy személyesen viszik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában