Kalocsa

2019.04.30. 20:00

Kamionban, a virtuális valóságban népszerűsítették a szakmákat

A városban tanuló 6-7. osztályos általános iskolásokat fogadott VR-szemüveges munkaállomásokkal felszerelt kamionján a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hétfőn a városi sportcsarnok előtt.

Gábor János

A gyerekek nagyon élvezték a virtuális valóságot

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A program miatt lezárták a Kunszt József utca egy részét. Összességében több százan járták meg a helyszínt: a kamion rakterében kialakított négy kisteremben egyszerre nyolc fiatal dolgozott a virtuális valóságban: építőipari, autógyártó, vendéglátós és ruhatervező munkafolyamatokat próbáltak ki.

– Közvetlenül pályaválasztás előtt álló gyerekeket hívtunk el. Az élmény persze nem pótolja azt, amikor a valóságban próbálják ki a szakmákat, de azért közel áll hozzá. Úgy járhatnak a háztetőn, hogy biztosan nem esnek le, és úgy hegesztenek, hogy nem tudják megégetni magukat – mutatott rá Bársony István, a szervező megyei kamara pályaorientációs tanácsadója. – A program éppen ennek a generációnak az információszerzési sajátosságaira épít, így közelebb viszi őket az adott szakma megismeréséhez. A gyerekek nagyon élvezik, utána beszélgetünk velük, teszteket töltenek ki, és a két kalocsai szakképző intézet szakmai repertoárját is interaktív módon ismerhetik meg – sorolta a programot.

A gyerekek nagyon élvezték a virtuális valóságot
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A VR-technológiával dolgozó eszközöknek a kezelése nem egyszerű azok számára, akik először találkoznak vele. A munkaállomások használata teljesen kockázatmentes – magyarázta Bársony, megjegyezve, hogy rendkívül ritka esetben fellép szédülés, vagy előfordul, hogy valakinek a szeme nem bírja az élményt, de ez a maximum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában