Kalocsa

2019.04.12. 17:30

Hobbiból írtak játékszoftvereket a diákok (videó, galéria)

A Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma két diákja, Mikus Dániel (a videón balra) és Csonka Valentin is bemutatót tartott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére létrejött szakmai börzén, pénteken.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az általános iskolás vendégek általuk fejlesztett, egyelőre Béta verzióban működő számítógépes játékokat mutattak be. A szoftvereket tanári segítséggel, de teljesen önállóan írták, a tananyagra alapozva. A kiemelkedően tehetséges tanulókat külön foglalkozásokon segítik pedagógusaik, mióta észrevették, hogy a hagyományos tanterv számukra lassú, gyakorlatilag unják is. Egy ideje saját projekteket visznek: a játékszoftverek írása mellett kreatív megoldásokkal terveznek és készítenek különböző tárgyakat, az iskola tanműhelyének 3D nyomtatójával.

Szakmai börzét tartott a szakképzési centrum másik kalocsai intézménye, a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola is, ahol az egészségügyi és vendéglátós szakirányokat emelték ki: a bemutatók részeként Balogh Jenő szakoktató élőben mutatott be flambírozást az érdeklődő kisdiákoknak. A két intézmény a Mócsy János utcai tanműhelyekben négy régióbeli általános iskola felső tagozatosait látta vendégül, a Szakmák Éjszakája bevezető programjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában