Szabadszállás

2019.04.07. 09:12

Emléktáblát állítanak Bem József tiszteletére

Évértékelő és feladatmeghatározó közgyűlését tartotta a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. A civil szervezet előző évi tevékenységéről és az idei esztendő legfontosabb teendőiről Farkas Zoltán elnök számolt be.

Gulyás Sándor

A közgyűlésen az idei év legfontosabb feladatairól is döntött a tagság

Forrás: Petőfi Népe

Meglehetősen zsúfolt, eseményekben, rendezvényekben gazdag volt a tavalyi év, ennek ellenére a tervezett feladatokat eredményesen teljesítettük – hangsúlyozta beszámolójában Farkas Zoltán, a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke. Az egyesület idén sem fog szűkölködni a feladatokban. A legnagyobb hangsúlyt a hagyományápolásra – a katonai szervezetek és a helyőrség megszűnésével kapcsolatos rendezvénysorozat, a honvédtalálkozó megszervezése, a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény fejlesztése, bővítése –, valamint a túrarendezvények eredményes lebonyolítására fektetik – ismertette az elvégzendő feladatokat a nyugállományú mérnök alezredes.

A közgyűlés az elnökség javaslatát elfogadva Tiszteletbeli tag címet adományozott Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka részére. Az erről szóló emléklapot és a korábban az elnökség által Varga József és Mágory Géza vállalkozók részére adományozott Pártoló tag címről szóló emléklapot az egyesület elnöke adta át.

A levezető elnök tájékoztatta a közgyűlést arról is, hogy az egyesület tagja is részt vesznek a BEOSZ-DAR által kezdeményezett „Tavaszi Hadjárat – 2019” kerékpáros emléktúrán. A résztvevőknek, az 1849-es tavaszi hadjáratra emlékezve, a létszámarányosan rájuk eső távot kell teljesíteniük, érintve az emlékhelyeket.

A közgyűlésen az idei év legfontosabb feladatairól is döntött a tagság
Fotó: Petőfi Népe

Az elnökség kezdeményezte egy emléktábla elhelyezését és ünnepélyes avatását a helyi vasútállomáson. 1929. június 26-án a lakosság kérésére megállt Szabadszálláson a Bem József tábornok hamvait Aleppóból Tarnówba hazaszállító küldöttség szerelvénye. A település lakói itt róhatták le kegyeletüket a hős tábornok hamvai, illetve tiszteletüket a lengyel küldöttség előtt. Az emléktábla elkészítésének és elhelyezésének költségeit az egyesület részben saját gazdálkodása terhére, részben támogatásból kívánja fedezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában