Kiskunhalas

2019.04.14. 15:37

A legjobb gulyásfőzőket díjazták Halason (galéria)

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a Sóstó Gulyásfesztivált a halasi Sóstó Csárda udvarán, ahol 48 csapat versenyzett a hagyományos alföldi és egyéb gulyásleves kategóriákban. Az egész napos rendezvényen ingyenes színpadi és gyerekműsorok várták az érdeklődőket. A Sóstó Csárda szakácsai gigaüstben főztek 2000 adag gulyáslevest.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett / Pozsgai Ákos

Az alapanyagokról és az étkezéshez szükséges eszközök, asztalok, padok beszerzéséről a csapatok gondoskodtak, akik finom főztjük mellett terítékeikkel, asztaldíszeikkel is kitettek magukért. A zsűri ugyanis az első három helyezett mellett különdíjjal jutalmazta többek között az öltözetet, a főzőhely kialakítását és a találást is.

A felnőttek mellett a gyerekek is találhattak kedvükre való elfoglaltságot a főzőverseny területén. Kipróbálhatták az arcfestést, felülhettek a rodeó bikára, ügyeskedhettek a Kreatív Tündér kézműves sátrában vagy felülhettek az akkumulátoros kisautókra a mobil KRESZ parkban.

Mindkét kategóriában a győztesek ötvenezer forint, a második helyezettek harmincezer forint, míg a harmadik helyezettek húszezer forint készpénz díjazásban részesültek. Az egyéb gulyásleves kategória első helyezettje a Tiszafüredi Jóbarátok lett, a második helyen a halasi Központi Általános Iskola csapata végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csipetkék és Babzabálók szakácsai állhattak. Az alföldi gulyás kategória idei nyertese a Kiskunvíz Kft. csapata lett. A második helyen a Sörcsap fiatal szakácsai, míg a harmadik helyen a Huszár Team végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában