Tompa

2019.03.17. 17:52

Új borítót terveztek a kedvenc könyvükhöz

Könyvborító-tervező pályázatot hirdetett a tompai városi könyvtár, a megmérettetésre alsó és felső tagozatos diákok is beneveztek munkáikkal. A gyerekek feladata az volt, hogy tervezzenek új borítót a kedvenc könyvükhöz. Akadt olyan pályázó, aki egyszerre két rajzot is beadott.

Pozsgai Ákos

Bemutatták munkáikat

Forrás: Petőfi Népe

– Az elbírálásnál nem helyezések szerint választottunk legjobb illusztrációkat, hanem kategóriákat állapítottunk meg, így született meg A legszebb könyvborító, A legjobb ötlet és a Legszemrevalóbb könyvborító díj – mondta el hírportálunknak Varga Anikó könyvtáros, a pályázat ötletgazdája, akitől megtudtuk azt is, hogy végül nemcsak a három kategória nyertesei kaptak jutalmat, hanem a többi részt vevő gyerek is.

Bemutatták munkáikat

Oklevelet adtak át mindenkinek és arra bátorították a pályázatok résztvevőit, hogy folytassák tovább az alkotást. Az elkészült pályaművekből kiállítást is szerveztek a könyvtárban, a pályázók által illusztrált könyvek borítója mellé helyezték az elkészült rajzokat.

A legszebb könyvborító díjas a 2. osztályos Kozla Eliza lett, A legjobb ötlet díjat Taskovity Jázmin nyerte el, aki 1. osztályos tanuló, míg A legszemrevalóbb könyvborító díjat a 6. osztályos Taskovity Zsófia vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában