Kunszállás

2019.03.21. 11:48

Szívügye a környezetvédelem a kunszállási tanároknak

A Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanárai szívügyüknek tekintik a környezetvédelmet, mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek figyelmét ráirányítsák ennek fontosságára. A szemléletformálás tárházának számos eszközét alkalmazzák ennek érdekében.

Vajda Piroska

A falusi iskolában nemcsak a környezetvédelemre, hanem az egészséges életmódra és a tehetséggondozásra is különös figyelmet fordítanak, így az intézmény már korábban elnyerte az ökoiskola címet – tudtuk meg Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgatótól, aki környezetvédelmi szakos tanárként hatványozottan figyelt az ökoszemléletre, amit az iskola pedagógiai programjába is beépítettek.

Elmondta, idén először vettek részt a Virtuális Erőmű Programban, melynek keretében elnyerték az Energiatudatos iskola címet, amelyet a napokban Budapesten, a Parlamentben vehettek át. Az iskola azért kaphatta meg egy évre ezt az elismerést, mert tevékenységei szoros összefüggésben állnak az energiahatékonysággal. Fontosnak tartják, hogy tudatos fogyasztókká neveljék a gyerekeket. Évente több zöld jeles napot tartanak. Így megemlékeznek a madarak és a fák, a Föld napjáról, a víz- és a környezetvédelmi világnapról.

Évek óta szelektíven gyűjtik a szemetet, rendszeresen szerveznek papír-, PET-palack-, műanyagkupak-, szárazelem- és vasgyűjtést. Minden évben megszervezik az elektronikai hulladékgyűjtést, ami nyitott a falubeliek számára is – részletezte az igazgatónő. Hozzátette: vállalták, hogy tovább folytatják a fenntarthatósági témahetek és a tudatos fogyasztással kapcsolatos programok megszervezését, illetve a pedagógusok továbbképzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában