Kalocsa

2019.03.15. 07:27

Rendezi adósságát a város

Mint ismeretes, az önkormányzat tavaly felszámolta a százszázalékos tulajdonában lévő Kalocsa Menza Kft.-t, amelynek ­feladatait a Kalocsai ­Közétkeztetési Intézmény vette át. Utóbbi nem jogutódja a Menzának, így a város nem is lenne köteles rendezni a társaság még mindig fennálló, tetemes tartozásait. Az árubeszállítóknak körülbelül 64,5 millió forintot kellene fizetni, és van még egy elmaradt pályázati projekt utáni visszatérítési kötelezettség is, másfél millió forint értékben.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az önkormányzat már korábban eldöntötte, hogy nem hagyja cserben a pórul járt beszállítókat, csak éppen nem találtak forrást az irdatlan összeg megtérítésére. Azóta kormányzati segítséget kértek és kaptak: a Miniszterelnökség­ rendkívüli támogatásként folyósította a pénzt, a múlt év végén. Eddig rendben lenne, csakhogy nem megfelelő jogcímen érkezett az összeg, így bele kellett foglalni a 2019-es költségvetésbe, amelyet még nem szavazott meg a testület. A megegyezés elhúzódása miatt a kifizetések sem kezdődhettek meg, eddig.

Fotó: Gábor János

– A kormányzatnál történt félreértés, azóta korrigálták, meg is jött a határozat: módosították a jogcímet, arra, amire eredetileg kértük a pénzt – magyarázta dr. Bálint József polgármester, hozzátéve, hogy az intézkedéssel lényegében szabad utat adnak a kifizetés előkészítésének, függetlenül az idei költségvetési rendelet meglététől. – Ki fogják adni a módosított támogatási szerződést, ha ez is megvan, akkor nekünk el kell készíteni a részletes felosztási tervünket, majd benyújtani a Belügyminisztériumnak. Amennyiben ők jóváhagyják, szerződések útján rendezésre kerülhet a tartozás – vezette le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában