videó

2019.03.10. 15:30

Kívül-belül megszépült a tassi könyvtár

Felavatták szombaton a megújult tassi Közösségi Információs Központ és Könyvtárat. Az épület energetikai felújítására a település 45 millió forintot költött.

Gulyás Sándor

A könyvtár épülete régen megért a felújításra, bár tartó szerkezetileg nem volt probléma, ám energetikailag már nem felelt meg a kor követelményeinek. A létesítmény teljes körű felújítása a megyei Területi -és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 40 millió forintból, és az 5 millió forintos önerőből valósult meg.

A projekt keretében elkészült az épület hőszigetelése, a szakemberek újra cserélték a régi nyílászárókat, a padlóburkolatokat, megújult a fűtésrendszer és a tető is. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárral közösen benyújtott sikeres bútorpályázatnak köszönhetően megújulhatott a belső tér is. Az intézményt Kapás Mihály plébános szentelte fel. A könyvtárátadó ünnepségen közreműködtek a Dalos Pacsírták és az András Edit vezette Csicsergők citerazenekar. A nemzetiszínű szalagot Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője és Német Gábor, Tass község polgármester vágta át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában