Harkakötöny

2019.03.19. 17:30

Fitneszpark épült a harkakötönyi általános iskolában

A harkakötönyi általános iskolában­ is kiemelt hangsúlyt helyeznek az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra. Ezt segíti majd elő az a kisebb sportpark, amely mostanra készült el és a diákokon kívül a község lakói is használhatják majd.

Pozsgai Ákos

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Sportparkkal gazdagodott a harkakötönyi általános iskola. A különböző elemekből álló sporteszközöket az iskola udvarán állították fel. Brassó Imre Albert polgármester tájékoztatása szerint a sportparkot hamarosan birtokba vehetik a tanulók és a sportolni vágyó felnőttek is. A gyerekek az iskolai testnevelésórákon már ki is próbálhatták, alig lehetett lecsalogatni őket a sporteszközökről. Fekvőtámaszt, felülést és még hét különböző mozgásgyakorlatot végezhetnek a különböző eszközökön.

A sportpark egyfajta közösségi térként is szolgál majd az alig kilencszáz lelkes településen. A beruházás, amely széles körű összefogással, a kormány támogatásával valósulhatott meg, jelentős fejlesztésnek számít a község életében – mondta el a polgármester.

A gyerekek nagyon élvezik a fitneszpark nyújtotta lehetőségeket
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A mintegy hetven négyzetméteres fitneszparkot hamarosan hivatalosan is átadják. Az önkormányzat tervei szerint padokat és szemétgyűjtő edényeket helyeznek majd el körülötte, így közösségi színtérként is szolgálhat majd a település mindennapi életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában