galéria

2019.03.02. 20:00

Elűzték a telet a halasi motorosok (videó)

Több száz motoros gyűlt össze szombaton a városban, hogy együtt űzzék el a telet. A halasi motorosok immár 17. alkalommal rendezték meg hagyományos felvonulásukat.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A tavalyi évben nem volt kegyes hozzájuk az időjárás, a csúszós utak és a helyenként húszcentis hóréteg visszatartotta a motorosok többségét a közös télűzéstől. Idén azonban szikrázó napsütésben, száraz utakon motorozhattak.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt Flaisz Róbert, főszervező és barátai azért döntöttek úgy, hogy március elejére felvonulást szerveznek, mert a motorosoknál jobban kevesen várják a jó időt, hisz a havas hónapok megfosztják szenvedélyüktől a kétkerekűek szerelmeseit. – Egész télen pihennek a vasak a garázsban. Azért szeretnénk elűzni a telet, hogy mihamarabb felülhessünk újra a járműveinkre és indulhasson végre a szezon. Nem használjuk a motort szinte egész télen, alig várjuk tehát, hogy kitavaszodjon– mondta Róbert.

A halasi, a környékbeli – tompai, kiskőrösi, bajai – és az ország távolabbi pontjairól érkező motorosok a város északi oldalán található Honda szalon előtt gyülekeztek. Idén először nem motoroztak át Halas főutcáján, hanem elhagyva a település táblát Tázlár irányába indultak, a faluból pedig a kilométeres konvoj az Olajosok útján haladva érkezett vissza a kiindulóponthoz. A gyülekező helyen aztán a hagyományos bábuégetéssel űzték el a rossz időt, a szervezők pedig lila hagymás zsíros kenyérrel és teával várták a motorosokat.

A motoros program végén a főszervező két fia – akik négy éves koruk óta motoroznak – tartott bemutatót az érdeklődőknek. A fiúk édesapjuknak köszönhetően az évek alatt fokozatosan sajátítják el a motorozás csínját-bínját, hogy néhány év múlva felelősségteljes sofőrökként vegyenek részt a közlekedésben. – A gyerekeknél a legfontosabb, hogy készség szinten megtanuljanak motorozni és ezt ebben az életkorban lehet a legjobban elsajátítani. Felkészítjük őket a forgalomra. Már tizennégy-tizenöt éves korukra olyan tudás lesz a birtokukban, ami garancia arra, hogy miattuk nem lesz baleset az utakon – mondta Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában