Kalocsa

2019.03.14. 11:30

Egyesületet hoz létre az év embere jelölt

Gyarmati-Simigh Dóra a minap szerepelt a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár Az év embere másik arca című pódiumbeszélgetés-sorozatában – ekkor jelentette be a Szívből Kalocsa Egyesület létrehozásának szándékát.

Gábor János

Gyarmati-Simigh Dóra

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A rendezvény előzménye a helyi rádióállomás kezdeményezte közönségszavazás volt.: a jelölteket a hallgatók állíthatták. Gyarmati-Simigh Dóra több civil és jótékonysági kezdeményezésnek is az élére állt az utóbbi pár évben, ezért emelték ki a hallgatók. Legutóbb a Szent Kereszt Kórház gyermekosztálya számára gyűjtött ajándékcsomagokat. A kezdeményezés pozitív fogadtatása miatt döntött úgy, hogy családi támogatással egyesületet hoz létre, majd ezen keresztül karol fel jó ügyeket.

– Nagyon sokakat megérintett a legutóbbi akció, és Kalocsában ez a legjobb, hogy az itt élők nagyon tudnak szeretni – fogalmazott Gyarmati-Simigh Dóra, elismerve: azóta érzékenyebb a társadalmi ügyek iránt, amióta nagyon megküzdött a terhességével és a rendkívül kis súllyal született ikrei elhúzódó kórházi kezelésével. A családi tortúra sokáig tartott, ám szerencsésen kilábaltak belőle.

Gyarmati-Simigh Dóra
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A kétgyermekes anyuka a mostanra egészséges kislányokat hatalmas szeretettel neveli, és felszabadult energiáit szívesen fordítja jótékonysági kezdeményezésekre, vagy épp’ közügyekre, amelyeket szerinte marketinges szakmája és rutinja miatt tud jól képviselni. Nagy figyelmet kapott a közösségi médiában tavaly létrehozott csoportja, amiben petíciót indított a Szentháromság tér felújítási munkálatainak megsürgetése érdekében. Szintén komoly sikert aratott a kalocsai kórház gyermekosztálya javára hirdetett karácsonyi gyűjtése: játékokat, tisztálkodószereket és egyéb tárgyi felajánlásokat várt, egyeztetve az illetékes főorvossal.

Az első, már egyesületi formában zajló jótékonysági akciója húsvétkor várható: a kalocsai kutyamenhelyt működtető Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítványnak fog gyűjteni, készpénzt vagy tárgyi adományt – ezt még egyeztetni fogja a szervezettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában