Kecskemét

2019.03.28. 16:00

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a közgyűlésen – galéria

A csütörtöki kecskeméti képviselő-testületi ülés előtt köszöntötték azokat, akik március 15. alkalmából magas állami kitüntetésben részesültek.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester gratulált Bíró Attilának, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatójának, akinek Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozata kitüntetést adományozta. Ugyancsak ebben az elismerésben részesült dr. Farkas Gábor Ybl Miklós-díjas építészmérnök, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára és Görbe László, piarista szerzetes, a kecskeméti Szentháromság Plébánia plébánosa.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott dr. Bank Gyula Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Bekő József, a Bekő Tours Kft ügyvezetője és Kovács László, a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott titkára.

Magyarország Kiváló Művésze díjat érdemelt ki Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja. Az igazságügyi miniszter miniszteri elismerő oklevéllel tüntette ki dr. Nánási Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészét, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi docensét. Az innovációs és technológiai miniszter „A Közlekedésért Érdemérmet” adományozta Iványi István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt – Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője részére. Az agrárminiszter Újhelyi Imre-díjat adott át Müller Jenő, a kecskeméti székhelyű Oleum 2000 Kft. ügyvezető igazgatója részére.

A honvédelmi minisztertől Szolgálati Érdemjel Ezüst fokozatát kapta Ujváry András őrnagy, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának állományának tagja, míg Németh Tibor a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatában részesült.

Scheiber Sándor-díjat érdemelt ki dr. Róna Tamás főrabbi, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem tanszékvezetője, a Keresztény-Zsidó Tanács tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában