Kiskunmajsa

2019.03.12. 09:38

A vörösborok kiválóan szerepeltek a hegyközségi versenyen

Tizenöt termelő összesen hatvan bormintával nevezett a Kiskunmajsai hegyközség éves borversenyére.

Tapodi Kálmán

A rozék érdekesek voltak, de a vörösborok kapták a legtöbb arany minősítést

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A megmérettetésen a borokat szakértő zsűri értékelte, tíz arany, 18 ezüst és 19 bronz minősítést osztva ki. Arany minősítésű lett a Pellikán Birtok hat bora, a Grape-Vine Kft. három terméke és a Váradi Pince Néró vörösbora. Pellikán László 2018-as Cabernet Sauvignon bora kiérdemelte a nagy arany minősítést is.

– Érdekesek voltak a borok, és az nagyon meglepett, hogy összességében a vörösborok jobban szerepeltek, holott ez a terület nem a kék szőlőről és a nagy testes vörösökről szól – mondta értékelője során Kisari István zsűrielnök, a Duna Borrégió Szőlészek és Borászok Egyesülete titkára.

A rozék érdekesek voltak, de a vörösborok kapták a legtöbb arany minősítést
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

Hozzátette: a majsai rozék érdekesek voltak, de nem volt sok közöttük a mai kor elvárásainak megfelelő, kiugró gyümölcsös tétel. Kisari István, a térség hagyományos fajtájából, a Kövidinkából készült borokkal kapcsolatban megjegyezte: a most benevezett fehérborok nem a korábban megszokott minőségi jegyeket hozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában