galéria

2019.03.03. 11:30

A sportolókat ünnepelték Halason

Szombaton a sportolóké volt a főszerep Kiskunhalason. A Thorma János Múzeumban délután rendezett Sportgálán a tavalyi évi teljesítményük alapján jutalmaztak sportolókat, csapatokat, edzőt és sporttámogatót is. Este pedig a Sóstó Csárdában a Sportbálon folytatódott az ünneplés, ahol emlékdíjakat adtak át a legjobbaknak.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A délutáni ünnepségen Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntette a vendégeket, aki példaértékűnek nevezte a halasi sportolók és egyesületek munkáját. A halasi lovasok remekeltek a 2018-as évben, így több elismerés is őket illette meg. Az év sportolói Weinhardt Virág és Fazekas István díjugrató lovasok lettek, az év csapata díjat pedig az országos bajnokságot nyerő lovascsapat vehette át. Az év utánpótlás sportolói Kiss Virág úszó és Csobánci Vilmos karatéka lettek. A tornászok is kiemelkedő teljesítmény nyújtottak a tavalyi évben, az országos bajnok Fazekas DSE nyerte el az év utánpótlás csapata címet. Az év esélyes sportolója díjat a Kiskunhalasi EGYMI Terematlétika csapat tagjai érdemelték ki. Az év edzőjének Horváth Zoltánt, az Union Dojo mesterét választották. Díjazták az év sporttámogatóját is, aki idén Szendrei József, a Barcelona Kft. ügyvezető igazgatója lett. A polgármesteri különdíjat pedig a Kiskunhalasi UKSC serdülő kézilabda csapata érdemelte ki.

Az esti bálon három emlékdíjat adták át az arra érdemes sportolóknak. A Gulyás „Pók” József emlékére alapított díjat Dózsa Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium focicsapatának edzője kapta. A fiatal labdarúgó játékvezetők legjobbját is jutalmazták, tavalyi évi teljesítménye alapján a Schneider Pál-díjat Baranyi Ádám vihette haza. A Csáki Öcsi-díjat pedig a Stúdio 2000 Tánccsoport Egyesület érdemelte ki.

A Sportbálon rendhagyó módon Szendrei József különdíjat – nevezetesen egy dedikált Újpest mezt – adott át a város polgármesterének, Fülöp Róbertnek, aki mindig részt vesz a Városi Teremlabdarúgó Bajnokságon, idén azonban Achilles-ín szakadást szenvedett, így korán véget ért számára a versenyzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában