Kiskunfélegyháza

2019.02.13. 12:52

Új gimnáziummal gyarapodik Félegyháza

Gimnáziummal bővül a következő tanévtől a Kiskunfélegyházi Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola. A gimnáziumi képzést a kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve indítja el a félegyházi intézmény. Az erről szóló megállapodást a Waldorf-­iskola hétvégi jótékonysági bálján írta alá a két intézmény vezetője.

Vajda Piroska

Feketéné Csikós Szilvia és Harczi Sándor intézményvezetők közösen leplezték le a gimnázium jelképes alapkövét

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

– Az idei év több szempontból is jeles évforduló iskolánk életében. Száz évvel ezelőtt alakult Németországban az első Waldorf-iskola, amit sorra követett a többi. Néhány évtized alatt a Waldorf-pedagógia nem csupán Európában lett az egyik legnépszerűbb alternatív pedagógiai irányzat, hanem mára már az összes kontinens országában működő iskolaként találjuk meg – fogalmazott Feketéné Csikós Szilvia, a félegyházi intézmény igazgatója az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásakor.

– Száz év a Waldorf-pedagógia, és tíz év a mi intézményünk életében. Egy évtizede ugyanis öt család összefogásaként indult útjára az a kezdeményezés, melynek eredményeként létrejött Kiskunfélegyházán a Waldorf-óvoda, melyet három év múlva az általános iskola születése követett. A szorgos pedagóguscsapatnak és lelkes szülői közösség közös munkájának köszönhetően jelenleg száz fölötti már a gyermekek létszáma intézményünkben. Nem titkolt tervünk volt az is, hogy iskolánkban a nyolcadik évfolyammal ne fejeződjék be a képzés. Lehetőséget szeretnénk biztosítani diákjainknak a továbbtanulásra, ezért egy Waldorf-gimnáziumot alapítunk Félegyházán. Fő célunk, hogy diákjaink olyan kreatív és problémamegoldó felnőttekké váljanak, akik megtalálják a helyüket a világban, akik harmóniában tudnak majd élni saját magukkal és környezetükkel egyaránt – hangsúlyozta az igazgató.

Feketéné Csikós Szilvia és Harczi Sándor intézményvezetők közösen leplezték le a gimnázium jelképes alapkövét
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Ebben a munkában már nem csupán öt család, hanem két iskola fogott össze.

– Közös küldetésünk, hogy a Dél-Alföld régióban a lehető legtöbb gyermeket végigvezethessük a teljes Waldorf-íven, mely egy új Regionális Waldorf Gimnáziumban tud majd megvalósulni, melynek megfelelő helyet biztosít iskolánk jelenlegi épülete a Kossuth utcán – összegezte Feketéné Csikós Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában