tiszakécske

2019.02.17. 11:30

Új épületszárnnyal bővítették a kécskei polgármesteri hivatalt

Tiszakécske Mintegy 350 négyzetméteres épületrésszel bővült a Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal.

Koós Kata

Az új szárnyba a gazdasági osztály és adócsoport mellé beköltözött a szociális és munkaügyi részleg is

– Azért volt szükség az új épületrészre, mert korábban sok-sok éven keresztül egy igencsak idejétmúlt faházban működött a gazdasági osztály és az adócsoport, melyet télen nem lehetett kellőképpen felfűteni, nyáron pedig lehűteni – mondta Tóth János polgármester, majd hozzátette: az új épületrész a konszolidációban nem részesült települések számára biztosított pályázati lehetőség révén valósulhatott meg.

– Kétszázmillió forintra pályáztunk, melyet meg is nyertünk. Ebből az összegből finanszíroztuk az új, akadálymentesített, klímás épületrészt, mely immár minden szempontból megfelel korunk elvárásainak. Összköltsége 166 millió forint volt – közölte.

Az új szárnyba a gazdasági osztály és adócsoport mellé beköltözött a szociális és munkaügyi részleg is.

Az új szárnyba a gazdasági osztály és adócsoport mellé beköltözött a szociális és munkaügyi részleg is

A pályázati forrás fennmaradó összegéből egy új ravatalozó épült az önkormányzati temetőben, melynek megvalósításához további 24 millió forint önerőt biztosított a városvezetés.

A polgármesteri hivatal új épületrésze előtt található, új parkolót is önerőből finanszírozta a város. Tóth János elmondta: a tervek szerint a fejlesztés a hivatal mellett található, önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakításával folytatódik majd.

– Terveink között szerepel a hivatal szomszédságában elhelyezkedő ingatlan lebontása, helyére pedig egy új, földszintes házasságkötő terem kialakítása – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában