Ünnepség

2024.05.19. 10:40

Ígéretesen indult a dusnoki Rác Pünkösd szombaton – galériával

Idén kétnaposra szervezték Dusnok hagyományosan egyik legnagyobb közösségi ünnepét, a Rác Pünkösdöt, amelynek szombati és vasárnapi műsorfolyama már az első napon a község valamennyi generációját a Bara Szabadidő Központba csábította.

Zsiga Ferenc

A gyermekeknek a horgászegyesület a szórakoztatáson túl az utánpótlás-nevelés jegyében rendezett horgászversenyt szombaton. A verseny végén a lázban égő kis pecások a Bara-tótól csak néhány lépésre felállított színpadhoz vonultak, ahol az óvodásokkal együtt a Bing nyuszi című gyermekműsor cukorkaágyúval várta őket. Azért nem mindenki ért oda, a nagyobbacskák egy része inkább a körhintánál, a kézműves játszóháznál és a Pirula kézműves műhelynél időzött, az ottani programokba vetette magát. 

pünkösd, rác, gyerekműsor, futballmérkőzés
Ígéretesen indult a dusnoki Rác Pünkösd szombaton
Fotó: Zsiga Ferenc

Miközben a község sportszerető közönsége a Dusnok KSEBorotai SE nagypályás futballmérkőzésen szurkolt a helyi csapatnak, a Bara Szabadidő Központban Naske-Fábián Anikó mozgásstúdiója dusnoki tagjai modern balettbemutatót tartottak.

pünkösd, rác, gyerekműsor, futballmérkőzés
Fotó: Zsiga Ferenc

A délutáni sörpongbajnokság igazából a vállalkozóbb kedvű felnőtteknek szólt, de a gyerekek sem maradtak ki a jóból, ők a frissen szerzett csillámtetoválásokkal, arcfestésekkel és hajfonatokkal büszkélkedve egészen 21 óráig élvezhették a gyerekdiszkót.

Az AK26 22 órától adott háromnegyed órás koncertje után DJ Gabriel Aquarel jutott főszerephez, a kitartóbbak egészen hajnali három óráig maradtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában