Tárlat

2024.05.19. 13:30

Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek címmel nyílt fotókiállítás Kecskeméten – galériával

Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek címmel nyílt fotókiállítás Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központban. A színekben gazdag kiállítás június 2-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Orosz Fanni Flóra

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány központi gondolatnak tekinti a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatását a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében. 

kiállítás, fotó, tárlat, kereszténység
Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek címmel nyílt fotókiállítás Kecskeméten 
Fotó: Orosz Fanni

A pályázatra érkező számtalan alkotásból szakmai zsűri által került kiválasztásra a most megtekinthető kiállítás anyaga, mely részben a 2019-es csíksomlyói búcsúhoz és Ferenc pápa látogatásához kapcsolódik, részben pedig a Kárpát-medence (Erdély, Partium, Délvidék és Kárpátalja) keresztény értékeit és hagyományait mutatja be. 

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke. Az elnök úgy gondolja, felesleges magyarázni a képek mondanivalóját, hiszen aki látja, az érzi azok lelkületét. Őt követte Finta József plébános, aki a zarándokutak jelentőségéről beszélt a közönségnek, végül pedig Keresztes Dénes, A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese vette át a szót. Az elnökhelyettes szerint fontos, hogy mindig emlékezzünk a gyökereinkre, a hit megtartására, a magyarságra és annak hagyományaira, amit később, utódainknak továbbadva örökíthetünk. 

A megnyitón nem csak a szemünk, de a fülünk is gyönyörködhetett, ugyanis Benedekffy Katalin, és Turpinszky-Gippert Béla zenés-énekes műsorszámmal színesítették a az estet. 

A kiállítás június 2-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében az előcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!