Szalkszentmárton

2019.02.25. 10:27

Rugós hintákat vett az alapítvány az óvodának

Két rugós hintával gyarapodott a minap a szalkszentmártoni Bóbita Óvoda. A közel háromszázezer forint értékű játszóeszközöket a helyi közösség által létrehozott Korszerűbb Óvodáért Szalkszentmárton Alapítvány vásárolta meg az intézmény számára. A rávalót az önkormányzati civil szervezetek részére kiírt pályázatán elnyert 220 ezer forintból és lakossági támogatásokból teremtette elő az adományozó.

Gulyás Sándor

A gyermekek azonnal birtokba vették az új játékokat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Az elmúlt esztendőben a Korszerűbb Óvodáért Szalkszentmárton Alapítvány révén elkezdődhetett az óvodai csoportszobák bútorainak cseréje is, melyek már a hetvenes évek vége óta vannak használatban. Karácsonykor pedig egy helyi vállalkozó háromszázezer forintos támogatásának köszönhetően az intézmény növendékei korszerű, készségfejlesztő játékokhoz jutottak – mondta el hírportálunknak Fenyvesi András, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az alapítvány a tavalyi évben nem csak az óvodát segítette, a hagyományos adventi jótékonysági vásárukon közel ötszáz ruhaneműt és csaknem ötven játékot osztottak ki a rászoruló gyermekek között.

A gyermekek azonnal birtokba vették az új játékokat
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

– Áprilistól indulnak jótékonysági vásáraink, mindemellett figyelemmel kísérjük a pályázati lehetőségeket, illetve nagy örömmel fogadjuk a felajánlásokat, annál is inkább, mivel folytatni kívánjuk az óvoda bútorainak cseréjét. Alapelvünk az, hogy az alapítvány legyen szegény, de gazdagodjanak gyermekeink. Az év közben felmerülő költségeket (utazás, irodaszerek stb.) tagjaink saját maguk fizetik, a munkát pedig térítésmentesen végzik. A számlára befolyó összeget így teljes egészében a céljaink megvalósítására fordítjuk, az általunk vásárolt eszközöket minden év végén maradéktalanul odaadományozzuk a Szalkszentmártoni Bóbita Óvoda gyermekeinek, hogy még boldogabbá, komfortosabbá tegyük életüket – tette hozzá Fenyvesi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában