Soltszentimre

2019.02.02. 13:18

Negyven családnak kedvez az új út Soltszentimrén

A vidékfejlesztés klasszikus példájának számít az a beruházás, amelyet pénteken adtak át Soltszentimre határában a Barkóczi Major mellett.

Barta Zsolt

Az 1300 fős településen egy olyan három kilométeres utat építettek, amely mintegy negyven családnak könnyíti meg a földjéhez, tanyájához történő eljutást. A falutól egészen a Barkóczi család tanyájáig húzódik az út, amelyet Font Sándor országgyűlési képviselő adott át. A honatya avató beszédében hangsúlyozta, hogy a vidék életképességének a megtartásához ilyen beruházások is szervesen hozzátartoznak.

Nagy István Soltszentimre polgármestere arra hívta fel a figyelmet, miszerint a település 11 millió önrésszel szállt be az építésbe, a pályázati pénz pedig 66 millió forint volt. A beruházás a település, a lakosok és a kormány összefogásával született meg. Azt üzeni az itt élőknek, hogy fontosak a falunak, az országnak.

A szalagot Font Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Sándor plébános és Nagy István polgármester vágta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában